Percheziții în Gorj, într-un dosar în care este vizată soția ”regelui” Cioabă

572

Polițiștii din Mehedinți au efectuat, ieri, 28 de percheziții, în opt judeţe, printre care s-a aflat și Gorjul, dar şi în Bucureşti, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor, cu prejudiciu de peste cinci milioane euro. La Târgu-Jiu, anchetatorii s-au oprit la locuințele unor persoane de etnie romă, din cartierul Meteor. Vecinii celor vizitați de mascați susțin că ar fi vorba despre o tranzacție mai veche. Simultan, percheziții au fost efectuate și la locuința autointitulatului rege al romilor, Dorin Cioabă, fiind vizată o societate din Strehaia, de la care soţia sa, Sighişoara, ar fi luat marfă. Femeia nu a comentat acuzațiile care i se aduc, în momentul în care a urcat în maşina Poliției. Dorin Cioabă a precizat că merge la Poliție ”în calitate de avocat”, pentru a-și apăra soția. ”Nu am niciun fel de probleme”, a declarat acesta. În urma descinderilor au fost puse în aplicare 32 de mandate de aducere. Acestea au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, pentru audieri.
”La data de 13 septembrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române, efectuează 28 de percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor. Activitățile se desfășoară în județele: Mehedinți, Timiș, Argeș, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Dolj, Gorj și în municipiul București.
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2009 – 2014, reprezentanţii mai multor societăţi comerciale ar fi creat un circuit infracţional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în scopul eludării obligaţiilor fiscale.
Cei în cauză ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale controlate mai multe facturi fiscale care ar fi avut la bază operaţiuni comerciale fictive, în valoare totală de peste 18,4 milioane euro pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste cinci milioane euro.
Ulterior, prin intermediul societăţilor comerciale controlate, ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume. Astfel, ar fi fost efectuate depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestora prin conturi bancare ale societăţilor, pentru disimularea provenienţei ilicite a banilor”, se precizează într-un comunicat de presă al IGPR.
Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.