Patru candidaţi pentru şefia Colegiului Farmaciştilor Gorj

431

ileana dumitrescuÎnscrierile pentru conducerea Colegiului Farmaciştilor (CF) Gorj s-au încheiat în data de 25 octombrie. Doar patru persoane şi-au depus candidaturile. Pe 9 noiembrie au loc alegerile. Actualul preşedinte al CF Gorj nu s-a înscris.

Actuala preşedintă a Colegiului Farmaciştilor Gorj, Ileana Alecsandrina Dumitrescu lucrează ca farmacist de peste 30 de ani. În ultimii opt ani de zile a coordonat activitatea CF Gorj. Ileana Dumitrescu este de părere că meseria de farmacist este una foarte frumoasă şi i s-a dedicat trup şi suflet cu tot dragul. A ales să fie farmacist, impresionată fiind de suferinţa oamenilor. Activitatea în domeniul farmaceutic nu este deloc simplă; în ultimii ani situaţia a fost tot mai grea din lipsa fondurilor suficiente pentru acest segment. Pentru Ileana Dumitrescu toate aceste greutăţi au fost un motiv să lupte cu sistemul şi să se implice în rezolvarea problemelor farmaciştilor. Astfel, în 2003 Ileana Dumitrescu a fost aleasă preşedinta Colegiului Farmaciştilor din Gorj. Acum se află la cel de-al doilea mandat şi din 2003 ea luptă pentru drepturile colegilor săi, farmacişti. La sfârşitul acestui an îi expiră cel de-al doilea mandat de preşedinte şi a decis să nu se mai înscrie în cursa pentru cel de-al treilea.

Patru farmacişti în lupta pentru Colegiu

Ileana Dumitrescu s-a hotărât de ceva timp să nu mai candideze pentru un nou mandat de preşedinte al Colegiului Farmaciştilor Gorj, dar se ocupă de organizarea alegerilor. „Pe data de 9 noiembrie avem alegerile. Înscrierile s-au făcut până pe 25 octombrie şi avem patru candidaţi. Preşedintele se alege prin vot secret; la vot trebuie să fie prezenţi majoritatea farmaciştilor: câştigător este candidatul care strânge 50+1 voturi din totalul membrilor Colegiului Farmaciştilor Gorj; la această oră sunt 158 de membri. Dacă nu se alege din primul tur, la următorul este desemnat preşedinte cel care acumulează cele mai multe voturi din cei prezenţi la urne”, a explicat Ileana Dumitrescu. Primul tur de scrutin pentru alegerea noului preşedinte al Colegiului Farmaciştilor Gorj se desfăşoară pe data de 9 noiembrie. Dacă nu se vor îndeplini condiţiile necesare pentru desemnarea preşedintelui la acea dată, pe 17 noiembrie se va desfăşura cel de-al doilea tur, unde va fi desemnat preşedinte cel care acumulează cele mai multe voturi, din totalul celor care se prezintă la urne.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here