Medicii de familie se întâlnesc cu preşedintele CJAS Gorj

415

cocinaAstăzi are loc ultima întâlnire a medicilor de familie din judeţul nostru cu reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, ce are drept scop finalizarea negocierilor contractului-cadru. De această dată discuţiile vor fi purtate cu însuşi preşedintele CJAS Gorj, Gheorghe Cocină.

Odată încheiate negocierile se va încheia un act adiţional, ce va fi ataşat la contractul-cadru al fiecărui membru al Patronatului Medicilor de Familie din Gorj.

Perseverenţa lui Mihai Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj a dat roade. După nenumărate tentative, eşuate, de a negocia contractul-cadru cu reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Moisescu a reuşit să stea la masa tratativelor cu directorul adjunct al CJAS şi să modifice câteva clauze ale contractului. Două zile a durat discutarea propunerilor medicilor de familie. Majoritatea clauzelor propuse spre modificare nu au fost acceptate de reprezentanţii CJAS. Totuşi, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, Gheorghe Cocină a promis că după încheierea discuţiilor cu directorul adjunct al instituţiei, el însuşi se va întâlni cu reprezentanţii medicilor de familie.

Finala negocierilor

Astăzi are loc faza finală a negocierilor dintre reprezentanţii medicilor de familie din judeţul nostru şi cei ai CJAS Gorj. “Mâine (n.r.: 22 septembrie) discut numai cu preşedintele Gheorghe medic-familieCocină. E finala negocierilor. Cocină trebuie să-şi dea acceptul pentru ce am obţinut în urma negocierilor cu Şurlea (n.r.: Daniel Şurlea, directorul adjunct al CJAS Gorj). Şi sper să obţin şi două-trei clauze în plus” a precizat Mihai Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj. În urma celor două runde de negocieri, desfăşurate pe 7 şi 12 septembrie, medicii de familie au reuşit să obţină promisiunea de modificare a 10 clauze din contractul-cadru. Înainte de întâlnirea cu Gheorghe Cocină, reprezentanţii medicilor de familie gorjeni se arată încrezători şi speră să reuşească să modifice încă două-trei clauze.

Medicii gorjeni, model pentru colegii lor din ţară

Reuşita medicilor de familie din Gorj reprezintă un model de urmat pentru colegii lor din ţară. După încheierea negocierilor se va semna un act adiţional la contractul-cadru. În această formă finală contractul rămâne valabil până la intrarea în vigoare a următorului act, fapt care se va întâmplă anul viitor. “Se face act adiţional şi se ataşează la fiecare contract al membrilor Patronatului Medicilor de Familie din Gorj. Contractul, cu noile modificări, este valabil până la intrarea în vigoare a următorului, adică până anul viitor. Toţi medicii de familie din ţară aşteaptă să terminăm negocierile şi să semnăm actul adiţional, pentru ca şi ei să înceapă negocierile cu casele judeţene de asigurări. Practic, Gorjul este un model pentru ţară, deoarece am demonstrat că se poate modifica acest act”, a declarat Mihai Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj.

Discuţiile ar putea fi reluate

Trebuie precizat faptul că dacă nu li se acceptă un număr rezonabil de clauze modificate, medicii sunt pregătiţi să reia seria negocierilor. “Dacă cei de la CJAS nu acceptă un număr rezonabil de propuneri, la 15 zile îi luăm din nou la discuţii, actul normativ permiţându-ne acest lucru”, a menţionat Mihai Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj. Totuşi, acesta speră ca întâlnirea de astăzi cu Gheorghe Cocină, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj să aibă rezultatul scontat şi problemele de până acum să fie, astfel, rezolvate. Vom reveni cu amănunte.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here