Elevii, neinteresaţi de meditaţiile gratuite

414

IMG_0272După rezultatele dezastruoase la examenul de bacalaureat din acest an, la nivelul întregii ţări s-a luat hotărârea de a oferi meditaţii gratuite elevilor care nu au promovat examenul maturităţii. Şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj a luat această măsură pentru a creşte promovabilitatea în rândul absolvenţilor.

Însă, interesaţi de binele elevilor sunt doar profesorii care se vaită că nu au cu cine să facă meditaţii.

Elevii de clasa a XII-a care nu au obţinut medie de promovare la examenul de bacalaureat pot participa la meditaţiile organizate de către profesorii gorjeni, gratuit, la nivelul fiecărei unităţi şcolare în parte. Cu toate că la multe dintre unităţile de învăţământ profesorii s-au oferit să dea meditaţii gratuite încă după afişarea rezultatelor finale la bacalaureat, elevii nu par deloc interesaţi de idee. „S-a făcut un program de meditaţii la nivelul fiecărei şcoli din Gorj. Dar din câte s-a discutat cu directorii unităţilor de învăţământ, elevii nu par deloc interesaţi de meditaţii, cu toate că sunt gratuite”, a precizat purtătorul de cuvânt al IŞJ Gorj, Maria Cochină. Justin Paralescu, inspectorul general al IŞJ Gorj, a declarat că meditaţiile le-au fost solicitate dascălilor pentru a salva ce se mai poate salva, pe ultima sută de metri.

La Grupul Şcolar Tismana, trei elevi la meditaţii

Din cei 75 de elevi de la Grupul Şcolar Industrial (GSI) Tismana care au susţinut examenul de bacalaureat, doar doi au reuşit să promoveze examenul maturităţii, procentul de promovabilitate în acest caz fiind de doar 2%. Însă nu sunt mulţi cei care se arată interesaţi de meditaţii. Profesorii vin la şcoală pentru a ajuta elevii să promoveze examenul din toamnă, însă vin degeaba. În multe zile predau la un singur elev, rare fiind cazurile în care sunt mai mulţi de patru elevi la meditaţii. „La noi, la Tismana, se fac meditaţii la limba română, geografie, urmând ca săptămâna viitoare să se înceapă meditaţiile la matematică. Însă dascălii vin degeaba la şcoală, abia vin câte doi-trei elevi pe zi. Au fost zile în care s-au făcut meditaţii cu un singur elev. Nu sunt interesaţi deloc absolvenţii de viitorul lor, pe mulţi dintre ei îi interesează doar să aibă diplomă de bacalaureat şi să ia şomaj”, a precizat Cristina Butuc, de la GSI Tismana.

La Peştişani, meditaţii după corigenţe

Grup Şcolar Industrial „Constantin Brâncuşi” din Peştişani meditaţiile gratuite vor începe după ce elevii vor susţine examenele de corigenţă, după 10 august. Însă şi aici există experienţe neplăcute în legătură cu meditaţiile. Pentru a ajuta elevii să obţină o notă cât mai mare la prima sesiune a bacalaureatului din acest an, la Liceul din Peştişani s-au făcut meditaţii înainte de acest examen. Însă elevii nu s-au arătat interesaţi nici atunci. „S-au planificat meditaţiile gratuite, sunt afişate la şcoală. Dar până în acest moment nu a venit nimeni să întrebe ceva în legătură cu meditaţiile. După ce vor fi susţinute examenele de corigenţe, vor începe meditaţiile, adică după data de 10 august. Se vor face la limba română, la matematică, la fizică, la biologie şi la chimie. Însă noi am mai avut o experienţă neplăcută. Profesorii de la Peştişani au făcut meditaţii gratuite cu elevii şi înainte de primul examen de bacalaureat. Abia veneau cinci-şase elevi, nu sunt deloc interesaţi de binele lor”, a declarat directorul Grupului Şcolar Industrial „Constantin Brâncuşi” din Peştişani, Constantin Logăscu. Aici, doar patru candidaţi, din cei 119 au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.