Recent încheiată, campania socială „Zâmbet pentru mâine”, desfăşurată pe parcursul celei de-a doua decade a lunii iunie în municipiul Târgu-Jiu, a reuşit să aducă zâmbete pe feţele copiilor unor familii nevoiaşe din Baia de Fier, Muşeteşti, Ţicleni, Tismana, Rovinari, Târgu Cărbuneşti, Novaci, Padeş şi Bustuchin.
Pentru a veni în sprijinul acestor familii şi pentru a propaga mesajul campaniei, timp de o săptămână, în intervalul 20-26 iunie, voluntari internaţionali ai organizaţiilor Asociaţiei Regionale pentru Dezvoltare Rurală şi Tineri Fără Frontiere s-au aflat în trei locaţii ale municipiului pentru a colecta alimente, haine sau donaţii în bani din partea trecătorilor care au avut bunăvoinţa să ajute. Cu suma obţinută în urma acestor donaţii s-au cumpărat pentru aceste familii produse alimentare şi rechizite pentru cei mici. Această campanie s-a desfăşurat la iniţiativa Asociaţiei Regionale pentru Dezvoltare Rurală în parteneriat cu Tineri Fără Frontiere, Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Gorj şi cu sprijinul Primăriei Târgu-Jiu, al Consiliului Judeţean Gorj, al Prefecturii Gorj, Poliţiei Locale Târgu-Jiu şi a două lanţuri de magazine.
Campania socială, în cadrul WAVE
„Această campanie a fost o oportunitate pentru a-mi îmbunătăţi abilităţile de coordonare de evenimente. Aş dori să mulţumesc tuturor participanţilor şi celor care ne-au ajutat cu donaţii. Pentru locuitorii municipiului a fost de asemenea o bună ocazie pentru a cunoaşte şi interacţiona cu voluntarii din Africa, America de Sud şi Europa. Din punctul meu de vedere, campania „Zâmbet pentru mâine” s-a bucurat de un real succes. Vă spun cu sinceritate că a fost destul de dificil însă am reuşit să o ducem la bun sfârşit. Îmi face plăcere să mă uit în spate şi să văd că oamenii îşi doresc să ajute semenii”, a declarat Anna Kravchuk, voluntara ARDR în cadrul proiectului şi coordonatoarea campaniei sociale „Zâmbet pentru mâine”. „Zâmbet pentru mâine” a făcut parte din cadrul proiectului WAVE, W(orldwide) A(ctive) V(olunteers) in E(urope), un proiect european de voluntariat ce are ca scop creşterea responsabilităţii autorităţilor locale şi încurajarea participării tinerilor în viaţa comunităţii. Toate acţiunile proiectului se derulează în judeţul Gorj, pe o perioadă de mai multe luni de zile, începând cu 1 august 2010 – 30 noiembrie 2011, perioadă ce include etapele de pregătire, derulare a activităţii de voluntariat şi evaluarea şi raportarea proiectului. Proiectul este finanţat din fonduri acordate de către Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune, aprobat, gestionat şi monitorizat de către EACEA (Education Audiovisual & Culture Executive Agency – Agenţia Executivă Educaţie Audiovizual şi Cultură).
Izabella Plăstoi