Conducerea IŞJ Gorj respinge modelul elevilor de la Huşi

313

inspectoratul scolarUn adolescent de 18 ani, elev la Liceul Agricol „Dimitrie Cantermir” din Huşi, judeţul Vaslui, a ajuns în stare gravă la spital, duminică seară, după ce a fost înjunghiat în spate cu un cuţit de către un coleg de cameră de la internatul şcolii unde erau cazaţi.

Autorităţile şcolare din toată ţara s-au sesizat şi şi-au pus semne de întrebare cu privire la siguranţa din propriile şcoli pe care le coordonează. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj nu îşi face probleme că o astfel de tragedie s-ar putea întâmpla şi într-una din şcolile din judeţul nostru, deoarece directorii instituţiilor de învăţământ au fost atenţionaţi privind siguranţa din propriile şcoli pe care le conduc.

„În judeţul Gorj nu există probleme şi nici nu s-au înregistrat cazuri de o asemenea violenţă între elevi. Fiecare şcoală are un regulament de ordine interioară, care are în atenţie şi indicaţiile noastre şi elementele specifice. Directorii sunt cei care îşi reglementează situaţiile. Un incident care pot spune că a fost asemănător cu cel de la Huşi s-a petrecut în urmă cu câţiva ani cu câţiva elevi de la Teologic. Căminul acestora era atunci la Liceul Nr. 2, însă incidentele nu au avut gravitatea de la Huşi. La acea vreme, elevii au petrecut în cadrul internatului, au consumat alcool, dar cheful le-a fost oprit şi bine că nu s-a ajuns la nicio agresiune, acest lucru nefiind totuşi exclus”, a declarat Maria Cochină, purtător de cuvânt al IŞJ Gorj.

Conducerea IŞJ nu este îngrijorată că un incident asemănător celui de săptămâna trecută de la Huşi s-ar putea petrece şi la nivelul judeţului nostru, elevilor făcându-li-se lecţii de disciplină în cadrul unităţilor de învăţământ la orele de dirigenţie.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here