Lupte de luni întregi! – Primăria Târgu-Jiu nu reuşeşte să preia cinematograful Victoria

376

1Încă de la începutul acestui an, conducerea Primăriei Municipiului Târgu-Jiu a demarat o serie de proceduri pentru obţinerea în administrare şi folosinţă a Cinema Victoria, însă eforturile se dovedesc a fi zadarnice, administratorul din prezent respingând orice solicitare a edililor târgujieni.

Elena Ungureanu, secretarul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu a înaintat până acum către conducerea Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor (RADEF) „România Film”, un număr de trei adrese, toate trimise în decurs de doar câteva ori. Solicitarea principală a edililor din Târgu-Jiu este ca RADEF să cedeze administrarea în patrimoniul Consiliului Local Târgu-Jiu al cinematografului Victoria. “Cei de la RADEF refuză să pună în aplicare prevederile Legii 303/2008 considerând ca unele articole sunt neconstituţionale. În fiecare adresă înaintată de către noi, am primit răspuns negativ. Am solicitat să ni se comunice date privind activul şi pasivul acestei unităţi, dar şi date privind personalul. Nu am privit decât răspunsuri negative”, a declarat Elena Ungureanu.

Aceasta a precizat că dacă nici în perioada următoare nu vor veni răspunsuri afirmative de la RADEF, se va propune în şedinţa de Consiliu Local luarea în patrimoniu a Cinema Victoria dar fără date privind activul şi pasivul. “Dacă îl vom prelua, timp de 15 ani de la preluare îl vom deţine cu această activitate, iar timp de patru ani suntem obligaţi să-l aducem într-o stare acceptabilă”, a precizat secretarul Primăriei Târgu-Jiu. Reprezentanţii autorităţii locale spun că dacă vor prelua unitatea, vor desfăşura acolo şi alte activităţi dar doar în baza unui program bine stabilit.

Instanţa, ultima oprire

De asemenea, conducerea Primăriei Târgu-Jiu nu exclude posibilitatea de a apela la instanţele de judecată pentru a rezolva problema preluării în administrare şi folosinţă a cinematografului Victoria, aflat în prezent sub tutela RADEF, instituţie ce aparţine de Ministerul Culturii şi Cultelor.

O situaţie similară a fost şi la Primăria Oraşului Piteşti, care a încheiat un astfel de protocol cu conducerea RADEF pentru o instituţie similară din Piteşti. “Cei de la Primăria Piteşti au primit din partea RADEF o adresă destul de permisibilă în acest sens, în timp ce toate răspunsurile la adresele noastre au fost negative”, a mai spus Elena Ungureanu.

Izabella Molnar

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here