Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, transferat la București

1553

Consiliul Superior al Magistraturii a organizat o nouă rundă de transfer pentru procurori. Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, Dumitru Dobre, a solicitat să fie transferat în Capitală. Acesta a optat pentru Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, iar în ședința Secţiei pentru procurori, din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, s-a stabilit să își continue activitatea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti. “Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât transferul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, începând cu data de 01 iulie 2017”, se precizează pe site-ul CSM
Alți doi magistrați au cerut transferul. Un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti a solicitat să fie mutat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, însă cererea sa a fost respinsă: “Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea cererii de transfer formulate”.
În schimb, solicitarea procurorului Andrei Cristian Onescu, care a cerut să fie transferat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, a fost admisă: “Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât transferul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, începând cu data de 01 iulie 2017”.
Anul trecut, procurorul Andrei Cristian Onescu a fost reclamat la 112 de un polițist cercetat după moartea unui ofițer din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj. Agentul a susținut că procurorul de caz i-ar fi luat telefonul, după ce a fost chemat la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, la audieri. Inițial, polițistul i-ar fi dat telefonul jandarmului, care i l-ar fi dus procurorului, în baza unei ordonanțe de verificare a aparatului. Reprezentanții Parchetului au susținut însă că operațiunea a fost legală.
“Procurorul, cu ocazia audierii unui suspect, i-a solicitat, în baza unei ordonanțe, să-i predea un obiect, lucru pe care persoana respectivă l-a refuzat și s-a procedat la ridicarea silită a obiectului, conform ordonanței procurorului. Ține de urmărirea penală. Telefonul a fost ridicat, conform ordonanței. Este legal. Am discutat cu procurorul. Mi-a spus că a existat un incident. Este un act procedural îndeplinit de procuror, într-adevar dânsul este polițist, procurorul și-a făcut treaba”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, în perioada în care erau efectuate verificări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.