Ziua Vârstnicilor, sărbătorită cu fast la Câlnic

406

pensionariVârstnicii şi cuplurile longevive din comuna Câlnic vor avea parte de o aniversare cu fast anul acesta. Iniţiativa îi aparţine primarului Dumitru Vulpe, iar în organizarea evenimentului se implică şi Consiliul Local Câlnic. La sărbătoare vor participa aproximativ 300 de persoane.

Pe data de 1 octombrie se sărbătoreşte “Ziua Vârstnicilor”, ocazie cu care fiecare dintre noi alege modalitatea cea mai potrivită pentru a-i cinsti pe bunicii noştri şi pe toţi vârstnicii dragi nouă. La fel s-a gândit şi edilul comunei Câlnic, Dumitru Vulpe, care şi-a propus ca anul acesta să marcheze această sărbătoare printr-o masă festivă şi premierea cuplurilor care au peste 50 de ani de căsnicie.

„Ziua Vârstnicilor”, sărbătorită în weekend

Edilul din Câlnic a spus că preferă o zi de week-end pentru a-i sărbători pe vârstnicii din comuna pe care o conduce. “Azi (n.r.: ieri) avem şedinţa de Consiliu Local şi vom stabili cu exactitate detaliile când vom organiza evenimentul. Deşi „Ziua Vârstnicilor” este pe 1 octombrie, noi o vom sărbători într-o altă zi, de preferat într-o sâmbătă sau duminică, începând cu orele prânzului şi până după-amiaza, pentru ca oamenii să nu fie prinşi cu activităţile gospodăreşti”, a explicat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic. De asemenea, Vulpe a mai spus că alegerea zilei când se va ţine petrecerea depinde şi de programul formaţiei de muzică populară pe care a contractat-o pentru a le cânta invitaţilor.

„Nunta de aur”, aniversată de 40 de cupluri din Câlnic

Prim-gospodarul Câlnicului nu-i va sărbători numai pe vârstnicii din comună, ci şi pe cele 40 de cupluri care au mai mult de 50 de ani de căsnicie. Pentru aceştia, primarul Vulpe a pregătit, după cum el însuşi ne-a mărturisit, “câte o felicitare şi un cadou în bani de la bugetul local şi vom ciocni cu ei câte o cupă de şampanie”. Petrecerea se doreşte a fi una pe cinste, autorităţile locale organizând o masă festivă, atmosfera fiind completată de o formaţie de muzică populară. “Sperăm ca vremea să fie frumoasă şi să putem organiza totul într-o locaţie în aer liber, unde să se poată desfăşura şi activităţi sportive specifice şi să fie, totodată, un spaţiu suficient unde să încapă toţi cei 250-300 de invitaţi. Asta deoarece la căminul cultural capacitatea este de numai 150 de persoane şi ar fi ciudat să-i împărţim pe oameni în două săli”, a adăugat Dumitru Vulpe, edilul comunei Câlnic.

Voia bună şi distracţia vor fi note definitorii ale petrecerii de la Câlnic, ocazionată de “Ziua Vârstnicilor” şi “Nunta de Aur” a celor 40 de fericite cupluri.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here