NU austerităţii, NU disponibilizărilor, DA locurilor de muncă

313

DSCN1952Mitingul organizat de BNS, din care face parte şi Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa din România (FNSAR), va avea loc pe data de 28 septembrie, în Bucureşti. Conform informării trimise către sindicatele din ţară, deplasarea la Bucureşti se va face cu autocare, autoturisme personale sau cu trenul.

Sloganul principal al protestului este: „Nu austerităţii, Nu disponibilizărilor, Da Locurilor de muncă!”

Cei care vor participa la mitingul din 28 septembrie, în capitală, vor fi echipaţi obligatoriu în ţinuta de serviciu, vor aduce bannere şi alte materiale specifice acţiunilor de protest. Întâlnirea participanţilor se va face în Piaţa Victoriei, la ora 11:00, urmând ca la ora 12:00 să înceapă mitingul, urmat de marşul sindical la ministerele: Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA), Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), Ministerul Sănătăţii (MS) şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Revendicările sindicaliştilor

Picture 011Cristi Aldescu, vicepreşedinte al FNSAR şi preşedinte al Sindicatului Ambulanţa din Gorj, ne-a enumerat revendicările structurilor sindicale la a cărora conducere se află. Astfel, „cerem programe concrete de investiţii pentru păstrarea şi crearea de noi locuri de muncă, nu pentru conturile guvernanţilor, revenirea la salariile din decembrie 2008, începând cu luna ianuarie 2011, salariul minim garantat în plată de 750 lei, păstrarea actualilor coeficienţi de ierarhizare din comun şi salariul de bază 1 să fie egal cu salariul minim pe economie, modificarea legii inspecţiei muncii”, a spus Aldescu.

De asemenea, preşedintele Sindicatului Ambulanţa din Gorj, a relatat şi punctele pe care sindicaliştii le resping.

„Nu suntem de acord cu creşterea vârstei de pensionare, respingem modificarea modului de calcul al pensiei, intenţia de renunţare la acordarea de compensaţii celor care şi-au distrus sănătatea lucrând în condiţii deosebite şi speciale de muncă, dorinţa de a elimina drepturile colective prin desfiinţarea contractelor colective de muncă şi respingem şi tentaţia Puterii de a desfiinţa „contractele individuale de muncă pe durata nedeterminată” pentru a ne transforma în „zilieri””, a spus Cristi Aldescu.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here