Merele în şcoli, cerute doar de Primăria Târgu-Jiu

331

Primarii din judeţ au fost înştiinţaţi în scris la începutul acestei săptămâni de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj să se prezinte la sediul instituţiei pentru a completa cererile pentru acordul de furnizare a merelor în şcolile din localitatea pe care o conduc edilii.

Aceştia au termen până astăzi inclusiv să se prezinte la sediul APIA Gorj. Până ieri după-amiază niciun primar nu completase aceste cereri incluse în Programul „Fructe în şcoli”. “Au venit câţiva primari care au luat cererile să le analizeze şi să le discute cu colegii din primării. Niciunul însă nu le-a completat la noi şi nici cei care le-au luat spre a le completa nu au venit cu ele să le depună”, a spus Mirela Şerbu, purtător de cuvânt al APIA Gorj. Conform acesteia, o singură primărie, cea a municipiului Târgu-Jiu, a cărei conducere i-a asigurat pe reprezentanţii APIA din judeţ că vor accesa programul şi interesul manifestat pentru distribuirea în şcoli a merelor fiind mărit.

De doza de mere zilnică în valoare de 0,3 lei/elev vor beneficia vreme de maxim o sută de zile de şcolarizare elevii din clasele I-VIII. Începând cu anul şcolar următor, fructele distribuite elevilor, perioada şi frecvenţa distribuţiei, precum şi valoarea pe elev se stabilesc şi se actualizează anual prin hotărâre de Guvern, în funcţie de evoluţia tarifelor şi a preţurilor. Limita valorică cuprinde preţul integral de achiziţie a fructelor, inclusiv TVA-ul, cheltuieli de transport, distribuţie şi depozitare.

În judeţul Gorj, funcţionează un număr de 70 de primării, iar conducerea APIA speră ca programul să meargă destul de bine, iar până la sfârşitul acestei luni toţi primarii să îl acceseze, nevoiţi fiind deoarece au în administraţie unităţile de învăţământ din fiecare localitate.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here