Stadionul târgujian, pregătit pentru Prima Ligă

359

foto 003Sala Sporturilor şi Stadionul Municipal din Târgu-Jiu au intrat într-un proces de reparare şi cosmetizare după ce echipa de fotbal Pandurii Târgu-Jiu a revenit în Liga I. Astfel scaunele rupte sunt înlocuite, bordurile şi porţile de acces sunt vopsite şi peste tot se face curăţenie. Termenul este scurt: până vineri totul trebuie să fie gata.

Forţele de muncă fizică din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, anume persoanele care realizează ore de muncă în folosul comunităţii, au fost concentrate în zona Stadionului Municipal dar şi a Sălii Sporturilor. Asta pentru că oraşul de pe Jiu se pregăteşte să se confrunte din nou, sportiv foto 016vorbind, cu echipe din prima linie a României. Însuşi primarul Florin Cârciumaru se afla ieri la datorie, preferând să vadă cu proprii ochi cum se desfăşoară lucrările. „Având în vedere faptul că echipa de handbal Pandurii Târgu-Jiu au avut rezultate deosebite în campionatul trecut şi va juca în cupele europene, de comun acord cu conducerea administrativă a echipei, am stabilit un program pentru lucrările de aici. În primul şi primul rând trebuie să lăcuim din nou suprafaţa de joc, să facem câteva reparaţii şi lucrări de igienizare la grupurile sanitare, vom înlocui anumite scaune şi, în general, vom parcurge un program de reparaţii şi igienizări care să permită desfăşurarea aici a meciurilor din cupele europene”, a declarat Florin Cârciumaru.

200 de milioane pentru cosmetizare

Şi la Stadion lucrările sunt în toi. Se tunde gazonul, se vopsesc bordurile, căile de acces şi ţevile inestetice, se înlocuiesc scaunele rupte. „Târgujienii se obişnuiseră cu fotbalul din Liga I, am fost bucuroşi când am promovat dar suntem mai bucuroşi când, după o vară de stat în B revenim în prima ligă. Pentru asta trebuie să ne implicăm să parcurgem, într-un termen foarte scurt, toate lucrările necesare pentru omologarea, din noua stadionului pentru meciurile din campionatul care urmează. Este de datoria noastră să fim permanent lângă echipele noastre, să le susţinem în limita posibilităţilor”, a mai spus Cârciumaru.

Pentru lucrările de pe stadion suma se ridică la valoarea de 120 de milioane de lei vechi în timp ce, cu totul, Primăria şi Consiliul local Târgu-Jiu au alocat circa 200 de milioane de lei vechi.

Dorina CIOPLEA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here