Transportatorii şi munca la negru, în vizorul prefectului

375

În cadrul şedinţei săptămânale de ieri cu şefii serviciilor deconcentrate, prefectul de Gorj, Liviu Andrei, a solicitat activitate intensă pentru depistarea neregulilor.

El a cerut ca în atenţia autorităţilor să rămână exploatarea în albiile râurilor, implementarea sistemului de gestionare a deşeurilor, precum şi verificările pentru depistarea transportatorilor ce depăşesc tonajul maxim admis pe drumurile publice. “Vreau să înţelegeţi că aceste acţiuni nu sunt făcute pentru că aşa vrea prefectul, ci pentru că trebuie să conştientizeze toată lumea că există o lege care trebuie respectată. Nimeni nu are dreptul să ocolească legea şi trebuie să luptăm ca oamenii să înţeleagă asta. Paşii sunt greoi, dar datoria noastră este să mergem înainte”, a spus Andrei.

De asemenea, acesta a solicitat conducerii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj să acorde o atenţie deosebită în această perioadă, pentru depistarea muncii la negru. Şi asta în urma faptului că în perioada verii încep construcţiile, iar unii agenţi economici nu angajează personal cu carte de muncă. Totodată a cerut şi atenţie la modul de verificare a ajutorului social şi a gradelor de handicap, acţiuni ce sunt în curs de desfăşurare la nivelul judeţului.

I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here