Peste 1.300 de lei vor ajunge la copiii cu dizabilităţi

391

picturiMinorii cu dizabilităţi înscrişi în Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă au primit un mic ajutor în valoare de1.331 de lei, bani strânşi în urma vânzării a circa 250 de lucrări efectuate de copii din diverse zone ale judeţului, dar şi din Craiova.

Peste 500 de lucrări au fost expuse marţi, de Ziua Copilului, în centrul municipiului Târgu-Jiu spre a fi vândute, iar banii să ajungă la micuţii cu dizabilităţi din Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă. Lucrările strânse au fost primite în urma unui concurs organizat de Centru cu Asociaţia Umanitară „Iunona”. Competiţia, intitulată „Copiii şi mediul” s-a bucurat de un real succes. „Cu doar o zi înainte de expoziţia cu vânzare, nu primisem decât peste o sută de lucrări, şi mare ne-a fost mirarea să constatăm în ziua expunerii acestora că au fost peste cinci sute”, a declarat Ionuţ Negomireanu, coordonator al proiectului.

De 1 Iunie, aproape jumătate din lucrări au fost vândute, preţul nefiind unul stabilit. „Fiecare, pentru obiectul ales a plătit cât a dorit”, a menţionat Negomireanu. Restul lucrărilor vor putea fi cumpărate de doritori de la Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu”, acolo unde au ajuns ieri. Secţiunile competiţionale pentru care s-au trimis lucrări sunt pictură, desen, caricatură, colaj, jucării şi design vestimentar din materiale reciclabile.

I.M.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here