Circa 20 de localităţi au pe cursurile de apă material lemnos

341

4În urma unor verificări făcute de angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj în intervalul 19 aprilie – 31 mai, pe cursurile de apă din 19 localităţi din judeţ s-au găsit depozite de deşeuri şi material lemnos. Pentru acestea s-au dat termene în vederea eliminării, urmând să se mai efectueze astfel de controale.

Acţiunea de verificare a stării de salubrizare şi igienizare a cursurilor de apă s-a desfăşurat în 54 de localităţi şi în apropierea a şapte lacuri de acumulare. La nivelul fiecărei localităţi şi al fiecărei administraţii locale, inginerii SGA au întocmit rapoarte cu concluziile rezultate şi măsurile impuse pentru diminuarea efectelor unor eventuale inundaţii. Angajaţii SGA Gorj au constatat faptul că lacurile de acumulare din administrarea Complexului Energetic Turceni şi ale SC Hidroelectrica SA Târgu-Jiu erau curate.

În continuare, reprezentanţii instituţiei vor continua acţiunea de salubrizare a tuturor zonelor insalubre din apropierea cursurilor de apă, urmând ca malurile şi rigolele acestora să se menţină curate.

Izabella MOLNAR

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here