Primăria a deschis condica de sugestii şi reclamaţii – Viitoarea Direcţie de Cultură, lăsată pe seama cetăţenilor

330
centrul brancusiOdată cu desfiinţarea Centrului pentru Cultură şi Artă „Constantin Brâncuşi”, ce se afla în subordinea Primăriei Târgu-Jiu, şi cu destituirea din funcţia de director a lui Sorin Lory Buliga, autorităţile locale din oraşul lui Brâncuşi au decis să lase reticenţa şi să aştepte din partea cetăţenilor din municipiu sugestii cu privire la organizarea noii structuri.

Direcţia de Cultură ce va fi înfiinţată în viitorul apropiat şi care va continua şi îmbogăţi activitatea vechiului Centru pentru Cultură şi Artă „Constantin Brâncuşi”, are deja trasate de către conducerea Primăriei trei direcţii principale: de promovare a operelor şi vieţii sculptorului Constantin Brâncuşi, înmulţirea activităţilor cultura şi promovarea turismului. „În perioada următoare, aşteptăm să primim propuneri de la cetăţeni, jurnalişti oameni de cultură, referitoare la activitatea şi organizarea Direcţiei de Cultură. La încheierea perioadei de primire a sugestiilor, vom face o centralizare şi le vom lua în calcul pe cele viabile”, a declarat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Cei care doresc să facă propuneri însă să-şi păstreze anonimatul, pot depune scrisorile în căsuţa poştală de pe holul Primăriei, însă cei pe care nu-i deranjează să-şi declare identitatea pot face propuneri pe blogul primarului Florin Cârciumaru sau la Registratura din sediul administraţiei locale.
Angajări decise de Consiliul de Cultură
Viitorii angajaţi care se vor ocupa de cele trei componente ale Direcţiei vor fi propuşi sau chiar numiţi la următoarea adunare a Consiliului Consultativ de Cultură din cadrul Primăriei Târgu-Jiu. „În luna mai, vom scoate la concurs postul de director, iar pentru cele trei obiective principale ale activităţii vom angaja persoane diferite”, a precizat Evulescu. În prezent, fostul director al Centrului „Constantin Brâncuşi”, Sorin Buliga este angajat al Primăriei, dar nu ca şef. „Noi încă lucrăm după programul vechi al centrului, care, oricum, nu era prea stufos. Buliga de pe postul actual încă se ocupă de promovarea lui Brâncuşi, însă nu ştim dacă după definitivarea noii structuri va mai avea vreo legătură cu activitatea”, a completat purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu-Jiu.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here