Iepuraşul de Paşti a venit şi la ei – Alimente oferite târgujienilor nevoiaşi

346
primarie pachete (30)Nu mai puţin de 1500 de pachete cu alimente au fost oferite de către Primăria Târgu-Jiu, prin Direcţia Publică de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu, familiilor nevoiaşe din oraş.

Cei care nu au mers să le ridice de la sediile direcţiei, le-au primit chiar acasă, împreună cu o vizită din partea primarului Florin Cârciumaru.

Pachetele cu alimente, 375 la număr, au fost oferite persoanelor care beneficiază de ajutor social, alte 200 au fost date persoanelor care sunt înscrise la cantina socială. Alte pachete au fost pregătite pentru nevăzători cu probleme financiare, 400 pentru persoanele de etnie romă care nu au venituri şi restul de 505, pentru alte categorii de persoane, cum sunt bătrânii cu venituri foarte mici, familii care nu realizează venituri dar au şi copii de întreţinut, tineri care provin din instituţiile de ocrotire socială.
Un pachet conţine, în mare, cam tot ce trebuie pus pe masa de Paşti. Cârnaţi, şunculiţa şi coastele de porc afumate, salamul, un pachet cu cele necesare pentru pregătirea piftiilor şi cozonacul, vor face deliciul familiilor nevoiaşe. La acestea se adaugă, pentru cei care beneficiază de masă la cantina socială, meniul îmbunătăţit pe următoarele trei zile.
„Pentru că nu se va lucra la cantină în aceste zile, le dăm mâncarea înainte. Este un meniu mai bun, special pentru sărbători”, a declarat Deodora Ciobanu, director DPPS Târgu-Jiu. Câteva dintre persoanele care nu au mers zilele acestea să îşi ridice pachetele, au fost vizitate ieri de către reprezentanţi ai instituţiei şi chiar de către primarul Florin Cârciumaru. Acesta a mers să dea cadourile la familiile sărace care au şi copii mici.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here