De Paşte, acasă

362
Oua_incondeiate[1]Gorjenii aleg tot mai des să îşi petreacă sărbătorile în familie. Asta, însă, nu dintr-un puternic sentiment de patriotism, ci, pur şi simplu, pentru că nu au bani pentru a merge în altă ţară. Aşa se face că unii dintre ei fie pleacă spre diferite locuri din ţară fie, în cele mai multe cazuri, stau acasă.

Aşa cum era de aşteptat, locuitorii judeţului nostru nu mai pleacă în străinătate de sărbători. Aceştia aleg fie staţiunile din ţară, cum sunt Băile Olăneşti, Căciulata, Felix fie, cel mai des, propria casă sau cel mult se opresc pe la rude sau prieteni. Administratorii de agenţii de turism spun că, gorjenii au renunţat la vacanţe, anul acesta, şi pentru că Paştele este pus prea devreme iar oamenii nu au avut timp să se hotărască unde să plece sau să strângă bani pentru un sejur. „Prea apropiatele sărbători au făcut ca turiştii să fie mai puţini în acest an. Târgul de turism a fost organizat cu doar o săptămână înainte de Paşte, prin urmare a fost timp puţin pentru a se decide dacă merg sau nu undeva”, a declarat Radu Ciobanu, administrator de agenţie de turism. Totuşi, potrivit acestuia, există şi câteva cereri pentru un pelerinaj la Ierusalim, în perioada sărbătorilor pascale.
Gorjul, pe lista destinaţiilor preferate
Pe de altă parte, Gorjul se află pe lista destinaţiilor românilor în ceea ce priveşte sărbătorile de Paşti. Aşa se face că tot mai mulţi se gândesc să îşi petreacă măcar câteva zile aici. „Foarte mulţi turişti vin în judeţul nostru, în pensiuni, capacitatea de cazare fiind ocupată în proporţie de circa 80%”, a mai spus Ciobanu. Aceste pensiuni au pregătit programe speciale pentru sărbătorile pascale dar şi un meniu specific acestei perioade, în aşa fel încât turiştii să se simtă bine şi să îşi dorească să revină în judeţul nostru.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here