Pentru locuinţe, Medicii, poliţiştii şi profesorii se mută la ţară

392

constructie_casa_1Un număr de 206 profesori, 116 medici şi asistenţi medicali precum şi 48 de poliţişti care profesează în localităţile din judeţ Gorj

au intrat în programul guvernamental „Renaşterea satului românesc – 10 Case pentru Specialişti“. Prefectura Gorj a trimis la sfârşitul săptămânii trecute către Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale solicitările edililor comunelor din judeţ care au cerut construirea a 165 de locuinţe în 24 de localităţi, dintre care 77 de case cu două camere şi 88 cu trei camere.

Astfel, autorităţile locale din Albeni, Hurezani, Bengeşti-Ciocadia, Vladimir, Bustuchin, Roşia de Amaradia, Ţânţăreni, Săcelu şi Cruşeţ au solicitat înălţarea a câte zece locuinţe pentru specialişti. Cei de la Berleşti au solicitat reabilitarea a şase apartamente în zona Pîrîu-Viu. De altfel, Consiliul Local de la Padeş a cerut construirea a opt case, în timp ce, cei de la Licurici şi Dragoteşti au cerut trei case, Căpreniul patru, iar comunele Bărbăteşti, Bumbeşti Piţic, Dăneşti, Logreşti, Negomir, Godineşti, Săuleşti, Stăneşti şi Polovragi au solicitat construirea a câte cinci locuinţe. Şi administraţia locală din Urdari are nevoie de şase case pentru specialişti.
Beneficiarii programului guvernamental iniţiat de Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale sunt cetăţenii care nu deţin individual sau în comun, împreună cu soţii/soţiile lor, în proprietate o locuinţă în localitatea în care îşi desfăşoară activitatea, indiferent de modul în care a fost dobândită, cu excepţia cotelor-părţi din locuinţele dobândite prin moştenire şi nici nu au achiziţionat după data aprobării Programului, prin hotărâre a Guvernului, o locuinţă în comuna respectivă, indiferent de modul de desfăşurare. De o locuinţă construită prin acest program pot beneficia cadrele didactice, medicii şi asistenţii medicali, precum şi poliţiştii.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here