Staţiunea de la Săcelu, pe sec

458

DSCF1566Baza de Tratament de la Săcelu ar putea rămâne fără apă curentă începând de vinerea aceasta, în cazul în care nu va fi plătită factura de apă.

Primarul localităţii, Ion Voica, a spus că această situaţie nu este prima de acest gen, Nicolae Rotaru, administratorul bazei refuzând să plătească mai multe dări faţă de primărie. Rotaru susţine însă contrariul, anunţând că deja de mai multe ori, în mod nejustificat, Voica a tăiat apa la Baza de Tratament.

Aproximativ 170 de milioane de lei vechi este, după spusele primarului Voica, datoria pe care Baza de Tratament de la Săcelu o are la apă. „Este vorba despre aproximativ 170 de milioane, cu factura pe martie. Toţi oamenii mei din comună plătesc, numai Rotaru nu vrea”, a spus primarul. Voica spune că nu mai are astfel de cazuri în comună, în care cetăţenii să nu plătească facturile de apă. Totuşi, după spusele primarului, Rotaru a încercat chiar să negocieze nivelul facturii refuzând, până în prezent, să plătească cei 17000 de lei. „Eu nu am mai văzut niciodată aşa ceva. Au mers oamenii de la compania de apă şi au citit contoarul şi când s-au dus cu factura, Rotaru a început să mâzgălească pe ea şi să spună că el nu plăteşte atât”, a mai declarat Voica. Primul termen dat de primar a fost până ieri, la ora 12.30, pentru plata facturii. Totuşi, pentru că a fost rugat să mai păsuiască puţin reprezentanţii staţiunii, primarul a spus că mai aşteaptă până vineri. În cazul în care datoria nu va fi plătită, însă, staţiunea de la Săcelu ar putea fi prima bază de tratament cu bazinele goale. Primarul Voica spune, însă, că speră ca datoria să fie plătită până vineri pentru a nu opri iar robinetul către bază.
SNLO plăteşte datoria
Reprezentanţii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), care deţin Baza de Tratament din Săcelu, au de gând să îşi plătească cel puţin o parte a datoriei pe care o au către primăria din localitate. Între cele două instituţii au avut loc însă, mai multe altercaţii, în ultimul timp, unele ajungând şi pe rolul instanţelor de judecată. Răfuielile au izbucnit însă între primarul Ion Voica şi Nicolae Rotaru, directorul Bazei de Tratament, motivele fiind diverse. Probleme similare au şi mai mulţi agenţi economici din Săcelu, care se plâng de abuzurile edilului local. Pedelistul Voica a scăpat însă de fiecare dată de pedeapsa pe care trebuia să o încaseze pentru faptele sale, demersul judecătorilor în instanţă fiind, din motive de neînţeles, foarte încetinit.
Până la finalul ediţiei, SNLO a virat cei 17000 lei spre Primăria Săcelu.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here