Profesori cu probleme psihice, la catedrele din Gorj

405

elevi facuta de mineLa nivelul judeţului Gorj, există câteva cazuri de profesori care au probleme de sănătate mintală, însă care nu posedă un certificat care să ateste acest lucru.

Cazurile sunt recunoscute însă, cu jumătate de gură, de către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Şefii din învăţământul gorjean susţin că, pentru unii dascăli, există recomandarea de a consulta un medic specialist. „În nicio şcoală din judeţ nu există un dascăl care să aibă probleme psihice, deoarece aceştia nu au voie să profeseze. Că nu sunt ei depistaţi de către medici, asta este altceva”, a spus Camelia Bibere, inspector şcolar general adjunct. Aceasta a adăugat că cei care au probleme de comportament şi posedă un certificat medical nu sunt lăsaţi să profeseze.

„Mai sunt profesori care au un comportament agresiv faţă de elevi, dar la care medicii nu au vrut să le pună un diagnostic, spunând că sunt normali din punct de vedere mintal”, a completat Bibere.
Ca exemplu, inspectoarea a amintit de cazul unei profesoare de la Liceul Industrial Nr.4 din municipiul Târgu-Jiu, care a avut un conflict cu un elev, în urmă cu aproape un an de zile. „În acest caz, medicul nu a vrut să-i dea certificat care să ateste eventualele probleme psihice, însă, din fericire, aceasta nu mai este acum în învăţământ”, a mărturisit Camelia Bibere.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here