Directorii din companii industriale private, invitaţi la informări de credite

416
Directorii generali din companiile industriale gorjene sunt invitaţia să participe în intervalul 15-19 martie la Târgu-Jiu la una dintre misiunile programului UE/BERD- Energy Efficiency Finance Facility (EEFF).

EEFF este o linie de credit pe bază de granturi, înfiinţată de Comisia Europeană şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, administrată în România de către Tractebel Engineering SA.

Participând la acest eveniment ce va cuprinde mai multe informări asupra liniilor de credit ce pot fi accesate şi în pofida crizei economice şi financiare, companiile industriale din sectorul privat din judeţul Gorj pot: afla cum pot împrumuta până la 2,5 milioane de euro de la una dintre băncile participante, pot investi banii în eficienţă energetică beneficiind de consultanţă tehnică gratuită sau pot primi un grant de 15% ce poate ajunge şi până la 375.000 de euro la finalizarea investiţiei. Cea care va susţine sesiunile de informare va fi Carmen Pavel, senior consultant în cadrul programului UE/BERD EEFF. Reprezentanta va fi disponibilă pentru întâlniri cu directori generali şi directori economici ai companiilor industriale private din municipiul Târgu-Jiu şi din alte localităţi din judeţ, interesaţi de efectuarea unor investiţii în domeniul eficienţei energetice.
Consultanţa tehnică gratuită este asigurată de Tractebel Engineering SA, firmă al cărui personal va ajuta la identificarea soluţiilor tehnice pentru reducerea costurilor cu energia şi care pregăteşte studiul bancar necesar băncii în procesul de evaluare a dosarului de împrumut.
Investiţiile eligibile ce pot intra în acest program sunt cele care micşorează consumul de energie cum ar fi sistemele de cogenerare, reabilitarea cazanelor, înlocuire celor vechi cu cazane performanţe, îmbunătăţirea proceselor tehnologice. De altfel, la polul opus se află investiţiile neeligibile cum ar fi o construcţie nouă, cele în energia regenerabilă şi cele neperformante care nu prezintă rată internă de rentabilitate.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here