Târgujienii nu vor mai avea presiune la apă timp de trei zile

344

conducta apaCa urmare a unei avarii ce s-a produs în dimineaţa zilei de ieri la o conductă utilizată pentru transportul apei din Dealul Târgului,

cetăţenii care locuiesc în zona de nord a municipiului, dar şi în cartierul Drăgoieni vor simţi vreme de trei zile o presiune scăzută a apei. „Deoarece terenul din zonă a alunecat, una dintre conductele de transport a apei s-a rupt. Estimăm că în decursul a trei zile, lucrările vor fi încheiate şi diminuarea presiunii apei nu va ţine mult”, ne-a declarat Ion Popescu, director al societăţii de furnizare a apei pe raza municipiului Târgu-Jiu Aparegio. Acesta ne-a mai spus că se va încerca o menţinere a presiunii apelându-se la sursa de apă de la Iezureni. De asemenea, aseară, a ajuns la Târgu-Jiu o echipă de specialişti bucureşti care vor schimba anumite piese şi vor încerca repunerea în funcţiune a conductei cât mai repede.

Tot ieri dimineaţă s-a simţit o scădere a presiunii la robinetele cetăţenilor din blocurile cu regim înalt din zona Gării, acolo unde duminică noaptea o conductă s-a fisurat. Conform directorului Aparegio, Ion Popescu, muncitorii au terminat lucrările şi realimentarea cu apă a blocurilor din zonă a fost începută luni după-amiaza la orele 14.00. „Amintim cetăţenilor care locuiesc la ultimele etaje ale unui bloc cu regim înalt că există un program de hidrofor şi atunci când sunt avarii, aceştia nu au apă decât 14 ore pe zi şi nu non-stop”, a mai spus Popescu. Astfel de blocuri cu regim înalt se găsesc în zona Plopilor, Gării şi în centrul municipiului.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here