De ziua Unirii Mici – Şefii de instituţii, criticaţi de cetăţeni

359

unireTimp de o oră şi jumătate, câteva zeci de târgujieni au ales să sfideze frigul şi să participe la manifestările prilejuite de Unirea Principatelor Române.

Unii mulţumiţi, alţii mai puţin mulţumiţi, au fost prezenţi, şi în acest an, la evocarea momentelor istorice, dar nu au avut numai cuvinte de laudă pentru autorităţi.

Muzică la discreţie, Hora Unirii şi alocuţiuni rostite de autorităţi, de asta au avut parte toţi cei care au fost prezenţi duminică seara în Piaţa Prefecturii din Târgu – Jiu. Încântate peste măsură, în special persoanele mai în vârstă au povestit că vin în fiecare an cu plăcere şi că se simt mai români, măcar în astfel de zile. Au existat însă şi nemulţumiţi care au spus că autorităţile şi reprezentanţii instituţiilor locale trebuiau să îşi facă apariţia mai devreme. „Nu aşa se face treabă. Trebuiau să vină să ţină un cuvânt de deschidere, nu să înceapă cu hora prima dată”, şi-a spus păsul un bătrân nostalgic, care îşi amintea de manifestările făcute pe vremea sa. „Tatăl meu a fost director de ansamblu artistic, am mers cu el prin toată ţara la spectacole. Sunt obişnuit şi cu frigul, încă nu e prea frig acum. Sunt frumoase manifestările astea, dar aşteptam să vină să spună cineva ceva înainte să înceapă muzica”, a mai spus pensionarul. Una peste alta, însă, toţi cei prezenţi au stat până la final şi s-au şi prins în Hora Unirii, alături de oficialităţi, în frunte cu prefectul judeţului – Liviu Andrei, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj – Ion Călinoiu, subprefecţii şi vicepreşedintele CJ Gorj, primarul municipiului – Florin Cârciumaru şi mulţi alţii.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here