Comercianţii din târgul auto, în atenţia Gărzii Financiare

466
casa de marcatTârgul auto din municipiul Târgu – Jiu a fost luat la purecat de către comisarii Gărzii Financiare Gorj, în această acţiune amplă fiind antrenat între efectivul secţiei. Cele mai multe nereguli au fost depistate la folosirea casei de marcat fiscală.

Duminică, toţi comercianţii şi activitatea lor din târgul auto a fost controlată cu atenţie. Comisarii au avut şi surprize, depistând mărfuri fără documente legale care au o valoare de peste cinci mii lei. Acestea au fost confiscate iar agenţii economici sancţionaţi. Cu puţin timp în urmă, în acelaşi târg au avut loc controale realizate şi de către poliţişti, contrabanda fiind, însă, în floare.
Uite bonul, nu e bonul
La vânzătorii care nu au acte de provenienţă pentru marfă se mai adaugă încă nouă comercianţi, care nu deţineau sau nu foloseau aparatele de marcat electronice fiscale. La toţi cei nouă a fost dispusă suspendarea activităţii până când îşi vor achiziţiona o astfel de casă de marcat sau, în cazul în care au deja dar nu o folosesc, îşi vor reîncepe activitatea peste trei luni. De cele mai multe ori, din grabă sau neatenţie, clienţii uită să ceară un bon fiscal pentru bunurile achiziţionate, acest lucru permiţându-le comercianţilor să funcţioneze ilegal sau banii respectivi să îi bage direct în buzunar.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here