Al doilea centru privat de dializă a fost inaugurat ieri

572

centru dializa1 facuta de mineAl doilea centru privat de dializă din municipiul Târgu-Jiu a fost inaugurat ieri, la orele prânzului, în prezenţa directorilor, a colectivului, dar şi a autorităţilor locale şi judeţene.

Firma care s-a ocupat de această investiţie este compania germană Braun Avitum, cea care mai are alte cinci centre de dializă pe teritoriul ţării noastre. „Valoarea investiţiei este de 1,5 milioane euro, şi am reuşit să terminăm amenajarea acestui centru de dializă în numai trei luni de zile. Lucrările au început la data de 1 septembrie, şi timpul record în care l-am terminat ne-a făcut să ne menţinem promisiunea făcută pacienţilor şi comunităţii locale”, ne-a declarat Gheorghe Bulat, directorul general al companiei din România.

Noul centru de dializă oferă servicii pentru 140 de pacienţi, dar serviciile pot fi extinse până la 200 de pacienţi. Există 24 de aparate şi trei săli de dializă, unde pacienţii sunt trataţi cu aparatură ultramodernă, au parte de hrană, TV, acces la internet şi programe sociale.
Licitaţie concurenţială pentru centrul de dializă
centru dializa2 facuta de minePrezentă pe piaţa românească din anul 2004, Braun Avitum a obţinut prin licitaţie suprafaţa pentru amenajarea centrului de dializă în urmă cu cinci ani, având concurenţa a altor patru companii. „La acea vreme, am câştigat centrele de la Târgu-Jiu şi Târgu-Mureş, urmând ca acesta din urmă să fie inaugurat cât de curând”, a precizat Bulat.
Analizele pacienţilor se fac gratuit, iar toate costurile aferente tratamentului sunt suportate de Programul Naţional de Dializă, derulat prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. În doar câţiva ani, Braun Avitum îşi desfăşoară activitatea în şase centre de dializă proprii: Târgu-Mureş, Târgu-Jiu, Sighişoară, Botoşani, Timişoara şi Sfântu Gheorghe.
La inaugurarea de ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a tăiat panglica, alături de directorul companiei. „Apreciez investiţia care s-a făcut la nivelul judeţului Gorj şi al oraşului Târgu-Jiu. Faptul că această firmă a pătruns pe piaţă cu capital privat este un lucru extraordinar şi mă bucur că au bătut recordul cu realizarea investiţiei într-un timp atât de scurt. Doresc să-i asigur că la nivelul CJ Gorj deschiderea este permanentă, atât pentru ei cât şi pentru toţi investitorii care vin în Gorj”, a declarat Călinoiu. Alături de acesta au mai fost prezenţi: Horaţiu Gorun, subprefectul judeţului nostru, Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, şi Roman Bărbuţi, viceprimarul oraşului.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here