Măşti anti-gripă insuficiente pentru elevii din Târgu-Jiu

488

ctin farta facuta de mineÎncepând de luni, un număr de 5.000 de măşti de protecţie împotriva virusului gripei AH1N1 vor fi distribuite în unităţile de învăţământ preşcolare, şcolare şi liceale din municipiul Târgu-Jiu.

Cele 56 de astfel de unităţi existente în Târgu-Jiu sunt grupate în 18 centre bugetare unde sunt educaţi 24.000 de copii. „Fiecare şcoală are contracte cu Primăria prin intermediul Direcţiei de Patrimoniu, aşa că noi ne vom preocupa de gestionarea posibilelor cazuri de gripă porcină de la nivelul unităţilor de învăţământ”, ne-a declarat Constantin Fârţă, şeful Direcţiei de Patrimoniu.

Acesta a adăugat faptul că în şcolile din municipiu există doar 7 cabinete medicale, unde lucrează un stomatolog şi mai mulţi asistenţi. „Ca măsuri preventive am hotărât să le distribuim acestora materiale de dezinfecţie”. Dintre cele 7 cabinete medicale existente la nivelul celor 18 centre bugetare, doar două dintre acestea sunt modernizate, respectiv cel de la Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” şi cel de la Şcoala Generală „Pompiliu Marcea”. Conform lui Fârţă, urmează să se modernizeze şi cabinetele de la Colegiul Tehnic Nr. 2 şi cel de la Colegiul Naţional „Spiru Haret”.
În aşteptarea dezinfecţiei…
Bugetul alocat a fost de 10.000 lei, bani din care s-au cumpărat sute de kilograme de substanţe clorigene, 100 de perechi de mânuşi de unică folosinţă şi 5.000 de măşti de protecţie. Dacă substanţele au fost deja împărţite responsabililor din unităţile şcolare, distribuirea măştilor va începe de luni.
Din păcate, acestea sunt insuficiente faţă de numărul elevilor şi al personalului din şcoli. „Distribuim doar 5.000 deoarece încă nu este cazul să aibă fiecare elev mască. Dacă se vor înregistra minim 3 cazuri la nivelul unei unităţi, atunci vom comanda mai multe”, a menţionat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
De asemenea, autorităţile sunt pregătite ca la o posibilă apariţie a virusului, o firmă de dezinfecţie să acţioneze imediat pentru a stopa înmulţirea cazurilor de infecţii.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here