Videanu susţine formarea a două companii energetice

335

videanuMinistrul interimar al economiei, Adriean Videanu, susţine că înfiinţarea unei singure companii energetice ar fi o greşeală din partea politicienilor care promovează ideea respectivă.

Acesta afirmă că este în continuare pentru înfiinţarea două companii energetice, una dintre ele urmând să includă şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, alături de Complexurile Energetice de la Turceni, Rovinari şi Craiova. Videanu spune că politicienii care promovează acum o singură companie energetică o fac din cauza conjuncturii electorale, fără să cunoască pierderile pe care le-ar genera o asemenea soluţie pentru sistenul energetic.

Videanu a făcut declaraţiile respective după ce reprezentanţi ai PSD, inclusiv de la nivel de judeţ, au precizat că nu sunt de acord cu înfiinţarea a două companii energetice, ci doar cu una. Soluţia respectivă a mai fost vehiculată până anul trecut, dar nu era agreată de sindicatele din minerit şi energie. Sindicatele respective au cerut permanent formarea a două holdinguri, care să se concureze între ele.
Recent, membrii adunărilor generale ale acţionarilor de la SNLO, complexurile energetice, NuclearElectrica, Hidroelectrica şi Compania Naţională a Huilei au votat pentru fuzionarea acestor societăţii şi înfiinţarea a două noi entităţi, respectiv, Electra şi Energetica. Modalitatea respectivă de unificare a unităţilor din minerit şi energie nu necesită o hotărâre de guvern, hotărâre care, în condiţiile politice de acum, nu putea fi obţinută de la actualul cabinet interimar.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here