Autorităţile municipale dau piept cu iarna

369
Autorităţile municipale se pregătesc serios de iarnă. După ce marţi a nins mai mult asupra oraşului Târgu-Jiu, membrii Comandamentului de Iarnă, stabilit prin hotărâre de Consiliu Local, au fost la un pas de a începe procedurile de curăţare a străzilor de omăt.

Din fericire, ninsoarea s-a oprit, nu a fost îngheţ iar maşinile de deszăpezire au rămas în garajul Direcţiei de Servicii Comunale (DSC).

Reprezentanţii Direcţiei de Servicii Comunale Târgu-Jiu au dat asigurări că, în caz de ninsoare şi îngheţ, sunt gata oricând să intervină pentru a curăţa străzile de zăpadă. Aceştia au pregătite peste 15 utilaje pentru deszăpezire, peste 1000 metri cubi de material antiderapant şi peste 100 de tone de clorură de calciu utilizată, de regulă, în spaţiile din centrul municipiului unde a fost pus beton amprentat. „Am avut pregătite marţi, şase utilaje, puse în poziţie de start, la fel ca şi personalul de serviciu pregătit să intervină prompt pentru curăţarea străzilor din municipiu. Dar temperaturile nu au scăzut sub trei grade Celsius, ninsoarea s-a oprit şi nu a mai fost cazul să intervenim”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul DSC Târgu-Jiu. „Din primele ore de când a început să ningă am fost pregătiţi să intervenim”, a declarat şi directorul tehnic al primăriei, Marius Ionescu care a anunţat că sunt persoane în aparatul de lucru al instituţiei care pot oricând să acţioneze în cazul înregistrării unor temperaturi foarte scăzute şi zăpadă foarte mare. Metorologii nu anunţă însă temperaturi foarte scăzute în această săptămână, iar autorităţile sunt convinse că nu vor fi obligate să bage în acţiune Comandamentul de Iarnă al Primăriei Târgu-Jiu.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here