Primarii PSD se aşteaptă la presiuni PD-L

408
Imediat după ce democrat-liberalii au preluat conducerea instituţiilor deconcentrate din judeţ, primarii PSD au început să discute despre o viitoare marginalizare a lor la capitolul investiţii.

Edilii se tem că localităţile pe care le conduc, deşi se confruntă cu probleme financiare grave, la rectificarea bugetară vor fi ocoliţi de banii de la Guvern. Mai mult, ei sunt convinşi că asupra lor se vor face presiuni de către democrat-liberali, pentru a fraterniza, pe viitor, cu PD-L-ul.

Mai mulţi primari social-democraţi nu au ezitat, în aceste zile, să îşi arate nemulţumirea faţă de situaţia actuală. Membru al Partidului Conservator, doar scriptic, întrucât faptic este dedicat filialei Gorj a PSD, primarul din Novaci, Pantelimon Todea, se aşteaptă ca el dar şi colegii săi social-democraţi să fie daţi la o parte de la împărţirea banilor pe investiţii. Mai mult decât atât, acesta este convins că o parte dintre colegii din PSD vor rămâne doar de faţadă în organizaţie, urmând să se dedice PD-L-ului.
Ciocea, în aşteptare
După ce şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei locale, edilul Ion Ciocea este supărat şi el pe partid, însă aşteaptă să vadă ce se va întâmpla, mai exact cum vor fi abordaţi edilii sociali-democraţi de cei veniţi la putere. Voci din organizaţia liberală susţin că primarul Ciocea se va implica mai mult în alegerile prezidenţiale, însă nu pentru partidul pe care-l reprezintă ci pentru democrat-liberali.
Diaconescu şi Hanu, convinşi de presiuni
Consilierul judeţean, Puiu Diaconescu nu se arată încântat de actuala debandadă din administraţie, însă se aşteaptă ca, oficial, primarii să rămână, în continuare, în PSD şi neoficial să fie dedicaţi PD-L-ului. În opinia lui Diaconescu, doar lipsa unei rectificări bugetare îi poate afecta, cu adevărat, pe primari.
Trecut încă de anul trecut prin ceea ce înseamnă presiunile politice, fiind curtat asiduu de preşedintele organizaţiei PD-L să treacă dincolo de baricada pesedistă, primarul oraşului Motru, Dorin Hanu, este mai mult ca sigur de încercările celor instalaţi la guvernare, de a atrage, cu orice preţ, membrii de la celelalte partide.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here