Într-un an – Grădiniţă europeană la Bustuchin

382

gradinitaPână la sfârşitul acestui an, în comuna Bustuchin vor începe lucrările de construcţie a unei noi grădiniţe, care are ca termen de finalizare 12 luni de la data începerii lucrărilor. Acestea se vor realiza prin

Măsura 322- „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea  serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale”, iar sursa de finanţare este 100% din fonduri nerambursabile. În viitoarea grădiniţă se vor educa 40 de preşcolari, iar acţiunea face parte din cadrul proiectului integrat „Eurocom Bustuchin- Berleşti”.

Actuala grădiniţă existentă în centrul comunei nu asigură condiţiile desfăşurării procesului educaţional preşcolar la standarde europene. Amplasamentul se află pe DJ 675 C, iar suprafaţa va fi de peste 2.000 mp. Realizarea investiţiei este susţinută de către administraţia locală cu argumente de ordin tehnic, cum ar fi numărul copiilor preşcolari şi asigurarea confortului. În acest proiect s-a ţinut cont şi de Normativul privind Proiectarea, Realizarea şi Exploatarea Construcţiilor pentru Grădiniţe de Copii”. Sistemul de încălzire al grădiniţei va fi prin pardoseală şi se va apela la utilizarea de panouri solare pentru apa caldă menajeră.
Prin realizarea acestor lucrări se asigură în faza de execuţie 100 de locuri de muncă, iar în faza de operare 25 de locuri de muncă. Pe teritoriul comunei Bustuchin îşi desfăşoară activitatea un număr de 7 grădiniţe, 6 şcoli primare şi un liceu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here