Ca în fiecare an, vârstnicii serbaţi de 1 octombrie

410

varstnici, facuta de mineCu ocazia Zilei Internaţionale a Vârstnicilor, Primăria Municipiului Târgu-Jiu a organizat ieri a X-a ediţie a Balului vârstei a III-a.

Peste 700 de pensionari târgujieni au fost prezenţi ieri la Restaurant Parc, acolo unde au petrecut până la miezul nopţii. Acestora li s-a oferit masă festivă, precum şi un program folcloric oferit de Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului” şi de Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu. Florin Cârciumaru, primarul municipiului, alături de viceprimarii, Gabriel Sanda şi Roman Bărbuţi, şi de câţiva consilieri, au stat la o masă, în mijlocul vârstnicilor, pentru ca cei din urmă să simtă faptul că autorităţile locale îi sprijină.

La festivităţile de ieri prilejuite de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice au participat: pensionarii înscrişi la cele 4 cluburi ale vârstei a III-a, Uniunea Pensionarilor Mineri Gorj, CARP Târgu-Jiu, Liga Pensionarilor Petrolişti Gorj, Asociaţia Pensionarilor Militari în Rezervă şi Retragere, Liga Pensionarilor Gorj. Acestora li s-au adăugat Organizaţia de Pensionari a Rromilor, Asociaţia Surdo-Muţilor, Asociaţia Nevăzătorilor şi Asociaţia Veteranilor de Război Gorj.
„O iniţiativă foarte bună a primarului”
Astfel defineşte Petre Popescu, un pensionar de 64 de ani, evenimentul organizat de Primăria Târgu-Jiu. Acesta a venit la Balul vârstei a III-a, alături de soţia sa, cu un an mai tânără decât el. „Invitaţiile le-am luat cu o zi înainte de la primărie, unde le-am ridicat cu buletinul”, ne-a declarat nea Petre. Florica Şerbănoiu, o pensionară care participă la toate manifestările din ziua de 1 octombrie, a venit neînsoţită, fiind prezentă pentru al IX-lea consecutiv. „Am 62 de ani, sunt înscrisă într-un club al pensionarilor, şi mă bucur că avem parte de multă atenţie din partea autorităţilor locale. Muzica şi mâncarea ne face să ne simţim extrem de bine”.
Edilul municipiului Târgu-Jiu le-a promis ieri vârstnicilor că în 2010 aceştia vor avea în zona Gării un Centru de Asistenţă Socială pentru categoria lor de persoane. „Bătrânii noştri merită pentru că au depus nenumărate eforturi în timpul pe care l-au petrecut în câmpul muncii”, ne-a declarat Florin Cârciumaru. Acesta a adăugat faptul că este încântat că poate susţine activităţile celor 6 cluburi pentru vârstnici din municipiu, cărora a încercat de fiecare parte să le rezolve problemele.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here