SJML Gorj a verificat unităţile ce organizează jocuri de noroc

687
controale metrologieServiciul Judeţean de Metrologie Legală Gorj a transmis în ultimele luni unităţile de măsură efectuate prin verificări/etalonări la 3.308 mijloace de măsurare. 

De asemenea, s-au efectuat verificări tehnice la 45 de operatori economici din judeţul nostru care au ca domeniu de activitate organizarea de jocuri de noroc, fiind eliberate certificate de verificare pentru agenţii economici ce doresc obţinerea licenţei de funcţionare. Obiectivul principal al acestui serviciu este asigurarea legalităţii măsurătorilor efectuate în domeniul de interes public din raza teritorială, adică din localităţile Gorjului.

Un număr de 98 de acţiuni de verificare au fost desfăşurate de compartimentul de control al SJML Gorj. Acestea au privit controlarea principalilor operatori economici din distribuţia gazelor naturale (Distrigaz Sud, Petrom, Transgaz şi Romgaz), precum şi laboratoarele de analize din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia de Ape, Aparegio. De altfel, s-au efectuat verificări la 16 staţii de distribuţie a produselor petroliere şi a gazului petrolier lichefiat de pe raza judeţului Gorj. În desfăşurare este controlul tematic privind măsurările şi legalitatea mijloacelor de măsurare utilizate la determinarea maselor mari. Peste 75% din acţiunile de control s-au finalizat cu testarea mijloacelor de măsurare. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 29.250 RON, sumă ce a intrat în bugetul de stat.
SJML Gorj se subordonează Direcţiei Regională de Metrologie Legală Craiova, care face parte din cele 8 direcţii existente la nivel naţional, fiind unităţi fără personalitate juridică, cu finanţare integral din venituri extrabugetare, conduse de un director.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here