Inspectorii sanitari-veterinari au aplicat numeroase amenzi

395

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj au efectuat în perioada 11-20 septembrie 2009 un număr de 91 de controale în unităţi alimentare din Târgu-Jiu, Turceni, Ioneşti, Plopşoru şi Borăscu. Controalele au fost efectuate în brutării, cofetării şi patiserii, supermarket-uri, depozite alimentare, baruri, restaurante, unităţi en-gross şi unităţi de procesare a cărnii.

Inspectorii au constatat abateri la 5 unităţi de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare, 3 unităţi de alimentaţie colectivă, un restaurant, un bar, un depozit alimentar. Pentru acestea au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, dintre care 9 amenzi în valoare de 19.600 RON şi două suspendări temporare de activitate.
Sancţiunile au fost aplicate de către inspectorii DSVSA Gorj pentru următoarele deficienţe: manipularea produselor alimentare fără respectarea normelor sanitar-veterinare, nerespectarea condiţiilor de igienă, precum şi pentru nerespectarea normelor sanitare privind întreţinerea spaţiilor de valorificare.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here