Poluatorii Gorjului, pasibili de plată

632
poluareÎn perioada iulie-august, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au efectuat inspecţii la CE Turceni şi CE Rovinari în vederea constatării stadiului de realizare a obligaţiilor ce revin din Tratatul de Aderare.

Astfel, instalaţiile mari de ardere sau părţi ale acestor grupuri energetice aflate în exploatare şi care nu şi-au realizat lucrările la termenele impuse de autorităţile de mediu prin actele de reglementare, îşi vor opri temporar activitatea. Aici, este vorba de grupurile 5 şi 6 Turceni, care până la data de sfârşitul anului ar trebui să realizeze instalaţiile de desulfurare. Şi la CE Rovinari, lucrările la instalaţia de fluid au avut o întârziere de 11 luni. „Prin aceste controale urmărim prevenirea incidentelor majore pentru Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari, care ar putea să-şi suspende activitatea, în cel mai rău caz”, a declarat Gheorghe Sanda, director al Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Gorj.

Şi în domeniul exploatărilor miniere, verificările efectuate au scos în evidenţă prezenţa unor locuinţe cu disconfort creat de activităţile miniere. Astfel, pentru zonele Roşia, Rovinari, şi Roşiuţa, unde există două depozite de cărbune, cetăţenii au făcut sesizări către Garda de Mediu a judeţului. „Chiar dacă s-au făcut apeluri repetate la SNLO pentru se stinge cumva aceste probleme, tot nu s-au dispus măsuri urgente. Aşa că, în perioada următoare, comisarii noştri promit să rezolve problemele oamenilor din acele zone miniere mai sus menţionate, pentru asigurarea unui mediu de viaţă sănătos cetăţenilor judeţului” , a încheiat Sanda.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.