Amenzi de peste 300.000 RON din partea Gărzii de Mediu

559
Comisarii Gărzii de Mediu a judeţului Gorj au efectuat o serie de controale în lunile iulie şi august, fapt care a dus la aplicarea de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 353.000 RON. Astfel, în iulie s-au făcut 6 inspecţii planificate la operatorii economici din judeţ, alte 12 de ordin tematic şi două inspecţii cu alte autorităţi.

S-au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale de 251.000 RON. Printre sancţionaţi se numără UEG Mediu, care a primit o amendă de 35.000 RON pentru nerespectarea regimului calităţii apelor evacuate din depozitul de deşeuri de la Târgu Jiu, şi o firmă care-şi desfăşoară activitatea în localitatea Crasna. Aceasta din urmă a fost sancţionată cu 50.000 RON pentru nerespectarea măsurilor dispuse de comisarii de mediu la inspecţiile anterioare. Şi CE Turceni şi EM Jilţ a primit o amendă în valoare de 80.000 RON pentru nerespectarea regimului calităţii apelor evacuate din cariere.

În luna august, comisarii de mediu au efectuat 13 inspecţii tematice, 17 planificate, şi alte 3 împreună cu alte autorităţi. Astfel, aceştia au acordat o amendă de 30.000 RON pentru o firmă din Novaci care funcţiona pe perioada când activitatea era suspendată.
În perioada următoare, inspecţiile Gărzii de Mediu Gorj se vor axa în principal pe modul de gestiune al deşeurilor de la nivelul judeţului, întreprinzând acţiuni sistematice de control în toate zonele vulnerabile în abandonarea deşeurilor. De asemenea, se doreşte încheierea unor protocoale de colaborare cu alte instituţii descentralizate de la nivelul judeţului Gorj, în special cu cele de învăţământ.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here