Infrastructura municipiului Târgu Jiu precum şi problema şanţurilor din localităţile componente sunt în atenţia primăriei oraşului, mai multe lucrări desfăşurându-se în această perioadă.
În asfaltarea şi rezolvarea problemelor existente pe două străzi, şi anume Strada Tudor Arghezi şi Strada Libertăţii, precum şi în amenajarea şanţurilor din cartierul Drăgoieni au fost investiţi, până în prezent, în jur de opt miliarde de lei vechi.
Strada Libertăţii a fost aranjată, fiind asfaltată şi terminându-se, de asemenea, amenajarea canalizării menajere. Această stradă, ca şi Strada Tudor Arghezi porneşte din Strada Gilortului şi, până acum, era neasfaltată. Nici cea de-a doua stradă, Arghezi, nu se afla într-o stare prea bună, în prezent desfăşurându-se lucrări de înlocuire a a conductei vechi de apă. „Din Strada Gilortului se desprind două străzi laterale. În prezent se realizează partea de infrasctructură, canalizarea menajeră atât pe Strada Libertăţii cât şi pe Tudor Arghezi. La ora actuală se lucrează pe Tudor Arghezi la înlocuirea conductei vechi pentru că este o conductă veche de 35 de ani şi este subdimensionată mai ales că acest cartier s-a dezvoltat foarte mult, mai ales spre Strada Ana Ipătescu”, a declarat Marius Ionescu, director tehnic în cadrul Primăriei Târgu Jiu. Sumele alocate pentru aceste lucrări ajung la două miliarde de lei vechi din care aproximativ 900 de milioane au fost folosite pentru Strada Libertăţii iar restul pentru Strada Tudor Arghezi.
Lucrări de modernizare se desfăşoară şi în cartierul Drăgoieni, de data aceasta fiind vorba despre dalarea şanţurilor în vederea reazolvării captării apei care provine din topirea zăpezilor sau a apelor de coastă, ce vin în stradă din dealul din stânga drumului, direcţia de mers Târgu Jiu – Vâlcea. „Toată această zonă a fost tratată în trei etape. S-au înlocuit tuburile de intrare în proprietăţi, s-au curăţit şanţurile şi pe o parte şi pe cealaltă a drumului. În acest an s-au realizat lucrări pe aproape 2,1 km, tot pe partea stângă spre Vâlcea, pentru că este zona principală de colectare a apelor de coastă care vin din partea deal”, a spus Ionescu. Suma totală alocată pentru conformizarea şanţurilor este de şase miliarde de lei vechi, din care 900 de milioane au fost alocaţi în acest an. Potrivit directorului tehnic, până pe 15 septembrie va fi terminat al treilea tronson şi, în măsura în care vremea va mai permite, se vor începe lucrările şi la tronsonul al patrulea. „Este o lucrare destul de complexă care va rezolva în totalitate problema inundaţiilor din această zonă”, a completat directorul tehnic.
Doina CIOPLEA