Interzis caninelor în apartamente!

485
În ultima vreme, Autoritatea de Sănătate Publică Gorj a primit şase sesizări de la cetăţeni din municipiul Târgu Jiu. Aceştia se plângeau de faptul că vecinii lor deţin în apartamente câini, care fac zgomot, mizerie pe scară, sau chiar sar la oamenii de pe palier. Ultima sesizare a venit de la un locatar de pe Strada Unirii, care se plângea că în apartamentul de deasupra vieţuiesc şi doi câini, fiind deranjat de prezenţa acestora în bloc.

Conform legii, este interzisă deţinerea de animale de companie în blocurile cu apartamente, singura excepţie fiind dacă proprietarii animalelor au acordul vecinilor limitrofi sau al asociaţiei de proprietari.

Sesizările au ajuns chiar şi în Parlament, nemulţumirile oamenilor fiind expuse şi în faţa ministrului şi deputat de Gorj, Victor Ponta. „Din păcate, noi suntem legaţi de mâini, deoarece nu putem intra în apartamente peste oameni” , a declarat Doina Alăman, director adjunct al ASP. Instituţia a făcut demersuri şi la Consiliul Local al municipiului Târgu Jiu pentru punerea în aplicare a legilor. „Deoarece trăim într-o comunitate, trebuie să fim civilizaţi, iar inspectorii noştri nu au atâta timp, bani şi nervi pentru a se deplasa la faţa locului la fiecare sesizare” , a completat directoarea.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here