Controale intense ale ASP Gorj

572
În perioada 24-30 iulie 2009, inspectorii sanitari din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică Gorj au efectuat numeroase acţiuni de inspecţie sanitară. Astfel, în unităţile alimentare au fost efectuate 16 acţiuni, în cele sanitare şase, în învăţământ patru, dar şi în alte domenii de activitate. De asemenea, s-au făcut recoltări de probe de apă în trei locaţii, s-au efectuat cinci teste de salubritate, şi o acţiune amplă la Mănăstirea Lainici.

În urma verificărilor efectuate, s-au aplicat şase sancţiuni din care patru avertismente şi două amenzi în valoare de 1.200 RON. Şi în sectorul de medicină a muncii, au fost cercetate 18 cazuri de boli profesionale din care două declarate, zece infirmate şi şase legate de profesie.
Şi laboratorul de chimie-toxicologie a analizat 58 de probe, din care 43 ale apei şi 15 probe de aer industrial. Asupra apei s-a efectuat un număr total de 310 analize, precum şi nouă determinări de amoniu, cinci de substanţe organice oxidabile, o determinare de nitriţi şi una de nitraţi.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here