20.000 euro, prin sms pentru “Cuminţenia Pământului”

582

Modalitatea de a face donaţii prin sms pentru sprijinirea subscripţiei naţionale de colectare de fonduri necesare achiziţionării sculpturii brâncuşiene “Cuminţenia Pământului” se dovedeşte a fi un succes. La două săptămâni de la lansarea acestui serviciu, peste 10.000 de oameni au donat câte 2 euro pentru Brâncuşi.
“Peste 10.000 de oameni au donat prin SMS pentru Cuminţenia Pământului. Scrieţi Brâncuşi la 8833 şi contribuiţi cu 2 euro la subscripţia naţională pentru achiziţionarea Cuminţeniei Pământului”, a scris Corina Şuteu, ministrul Culturii, pe Facebook. Pe 22 iulie, ministrul Culturii a anunţat că se poate dona şi prin SMS pentru achiziţia “Cuminţeniei Pământului”.
Campania de colectare a donaţiilor se va derula până la finele lunii septembrie şi are nevoie de un sprijin cât mai larg. Achiziţia operei se va face printr-un efort conjugat al statului român şi al cetăţenilor: suma de cinci milioane euro va fi alocată de Guvern şi e nevoie ca şase milioane euro să fie colectate cu ajutorul contribuţiilor voluntare ale persoanelor private şi juridice.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here