6 voturi în plus, găsite într-o urnă de primar de la Secția Raci-comuna Negomir

576

Suspiciuni rezonabile de fraudă electorală la Negomir, spun candidații intrați în cursa pentru primăria localității. Asta după ce, în secția de la Raci, în urna de primar, la numărarea voturilor, s-au depistat 6 buletine în plus. Trei erau ștampilate pentru candidatul PSD iar alte trei erau albe. Cele 6 buletine sunt în plus față de numărul votanților prezenți la aceea secție, reclamă o parte a candidaților intrați în cursa pentru primărie. Voturile erau băgate unul în altul, patru, iar alte patru erau la fel, ca într-un pachet. Se bănuiește că două persoane au primit fiecare câte patru buletine de vot. Unul a votat pe toate cu PSD și le-a introdus în urnă, altul a votat doar pe un buletin din 4, restul 3 fiind lăsate albe.Doar două voturi din 8 se regăsesc și pe situațiile din secție.

Cele două pachete ar fi fost depistate luni,  la ora 3 diminața, la numărarea voturilor de primar și nu ar fi fost trecute în procesele verbale. Situația este încă neclarificată la BEJ Gorj, noul președinte, locțiitorul circumscripției și președintele secției Raci fiind și acum acolo pentru a găsi o soluție de rezolvare a problemei.

Reamintim că Adela Cârciumaru, președinta circumscripție, a fost înlocuită din funcție săptămâna trecută, urmare a unei incompaibilități cu o candidată a UNPR la CL Negomir. În locul său a fost stabilit președinte un tănăr care a trebuit să se familiarizeze cu particularitățile circumscripției într-un timp extrem de scurt.

La Negomir, la 3 secții de votare s-au prezentat, pe 5 iunie, 2046 de persoane, prezența fiind de peste 71%.

Alegerile au fost câștigate la numărătoare de candidatul PSD, Tudor Oiță, dar victoria nu este încă validată. Peste 800 de voturi se află între candidatul PSD și ocupantul poziției secunde.

BEJ Gorj nu confirmă incidentul, președintele Ion Stănulescu susține că situația la Negomir este clară, alegerile fiind validate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here