Protest în fața Guvernului după marș

437

Peste 400 de persoane au pornit în marș spre Guvern. Celor 60 de mineri și energeticieni care au mers pe jos de la Rovinari la București li s-au alăturat și alți colegi din țară.

”Am ajuns în Capitală și ne apropiem de Guvern, mai avem câțiva kilometri. Sunt peste 400 de persoane. Vom merge la Guvern. Ne așteptăm ca poporul să nu mai doarmă, să nu-i mai bage mâna în buzunar Guvernul. Nu e normal ca poporul român să subvenționeze energia verde și aceasta să se exporte. Avem trei ore de protest în fața Guvernului, de la ora 11.00 la 14.00. Avem aprobare”, a declarat pentru Gorjeanul, preşedintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu. Sindicaliștii solicită, în primul rând, păstrarea locurilor de muncă. Aseară, reprezentanții Complexului Energetic Oltenia au făcut primele declarații despre acțiunea acestora.

Referitor la marșul minerilor și energeticienilor spre București, conducerea CE Oltenia și-a exprimat în mod clar dezaprobarea asupra formei de protest alese, fiind considerată mult prea dură și nu asupra misiunii acestei acțiuni, asa cum se arata în comunicatul transmis presei de catre participanți. Nici salariații și nici conducerea CE Oltenia nu pot fi împotriva menținerii în piață a acestei companii. Determinarea participanților la marș este demnă de tot respectul, dar existând posibilitatea dialogului pentru soluționarea problemelor nu pot fi agreate forme de protest care să afecteze sănătatea oamenilor”, se precizează într-un comunicat de presă al CEO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here