Mandat executat, după o jumătate de an

371

Un bărbat de 41 de ani, din Târgu-Jiu, a fost prins în urmă cu două zile, de către poliţişti din Turceni. Pentru că în luna septembrie a anului trecut, suspectul a comis mai multe infracţiuni într-o singură zi, a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni de puşcărie.

În noaptea de 4 septembrie 2010, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că pe raza localităţi Turcineşti, a fost găsită, într-un şanţ, o femeie în stare de inconştienţă, ce prezenta mai multe leziuni, probabil ca urmare a unui accident de circulaţie.

La faţa locului, s-a prezentat o echipă complexă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, care a ajuns la concluzia că femeia, ce se deplasa ca pieton, a fost victima a unui accident de circulaţie produs în jurul orelor 21:30 şi că şoferul a abandonat-o, părăsind locul faptei. „După câteva ore de la producerea accidentului, poliţiştii rutieri au identificat conducătorul auto, pe G.H., acesta fiind depistat la locuinţa sa din comuna Turcineşti. Testat cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o concentraţie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, pe parcursul cercetărilor efectuate, poliţiştii rutieri au stabilit că G.H., deşi avea permisul de conducere anulat din anul 2005, în timp ce conducea pe raza localităţi Turcineşti, un autoturism neînmatriculat şi cu număr fals, s-a angajat în depăşirea neregulamentară a unui alt autovehicul, a pătruns pe contrasens şi a accidentat-o pe victimă, părăsind locul faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie. Leziunile produse victimei au necesitat pentru vindecare, 40-45 de zile de îngrijiri medicale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Daniel Tică. Suspectul a fost reţinut, timp de 24 de ore de către poliţişti, iar apoi a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, respectiv Judecătoriei Târgu-Jiu. Atunci, instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a lui G.H., pe o perioadă de 15 zile, pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului, conducere a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals, având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală şi permisul de conducere anulat. Mandatul a fost executat, şi ieri seară, bărbatul a ajuns în arestul Poliţiei Gorj, urmând să fie dus în penitenciar pentru a-şi executa pedeapsa de 2 ani şi 8 luni de închisoare.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here