Reîncep examinările pentru aspiranţii la carnetul de şofer

331

examen 1Examinările pentru candidaţii care susţin proba practică dar şi cea teoretică în vedere obţinerii carnetul de conducere vor reîncepe din 10 ianuarie la Târgu-Jiu. Aceste examinări au fost stopate la jumătatea lunii decembrie, ultimii candidaţi fiind testaţi pe 17 decembrie 2010.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Gorj vor reîncepe luni examinările candidaţilor programaţi pentru examen. Doar timpul nefavorabil şi o dezlegare în acest sens de la prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei, ar putea însă modifica această dată.

,,Reînceperea examinării în judeţul Gorj pentru candidaţii care solicită carnet de conducere va avea loc începând cu data de 10 ianuarie pentru toate categoriile, în măsura posibilităţilor şi pentru categoriile A şi A1, în funcţie de starea vremii. Dacă ninge abundent, desfăşurarea probelor practice în poligon este condiţionată de posibilitatea efectuării manevrelor specifice. De asemenea în cazul ninsorii abundente poate fi oprită şi examinarea candidaţilor la proba practică prin ordin al prefectului la propunerea Serviciului. Sperăm însă să nu fie nevoie pentru că ne-ar perturba şi nouă activitatea”, a declarat inspectorul principal de poliţie Emil Copiluş, din cadrul Serviciului Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Gorj.

Candidaţi mai puţini

Candidaţii pentru obţinerea carnetului de conducere s-au programat pentru examinare deja până în luna februarie. Poliţiştii acestui serviciu au sesizat însă că numărul candidaţilor a scăzut simţitor în 2010, ca urmare a crizei financiare. ,,Avem o scădere importantă, în jur de 23-25% a candidaţilor care solicită carnet de conducere. Cauza este strict datorată crizei economice, părerea noastră. Candidaţii nu se mai îmbulzesc atât iar tarifele sunt mari pentru posibilităţile unora dintre gorjeni”, a completat Copiluş. Şcolile de şoferi din municipiul Târgu-Jiu au simţit şi ele scăderea numărului de elevi, iar unele au tras pe dreapta, pentru o perioadă, chiar şi instructorii.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here