Ingrediente:
– o cană de făină
– o cană cu fulgi de nucă de cocos
– o cană de zahăr
– 250 ml de apă minerală
– o jumătate de cană de ulei
– un pliculeț de praf de copt
– două pliculețe de zahăr vanilinat
– coajă rasă de la o lămâie
– un praf de sare
– o lingură de cacao
Mod de preparare:
Fulgii de cocos, coaja de lămâie, sarea, zahărul tos și cel vanilinat se pun într-un recipient și se amestecă bine cu o lingură. Se adaugă apa minerală și se amestecă în continuare, până se topește zahărul. Făina se încorporează treptat, se adaugă și praful de copt și se amestecă bine cu un tel. La final, se toarnă în compoziție și o jumătate de cană de ulei și se folosește din nou telul. Se formează un aluat moale, asemănător cu cel de chec, care se împarte în două. Jumătate se amestecă cu o lingură de cacao, iar cealaltă jumătate rămâne albă. Într-o tavă se toarnă mai întâi compoziția cu cacao, iar apoi cea albă. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit, unde se ține aproximativ o jumătate de oră. După ce se scoate din cuptor, prăjitura se lasă să se răcească complet, după care poate fi ornată cu zahăr pudră sau scorțișoară.