Puşcărie pentru criminalii de la Schela

364

penitenciar (18)Cei doi tineri care până acum puteau fi consideraţi „suspecţi” în cazul oribilei crime produse la începutul anului la Schela sunt deja „infractori” după o instanţă i-a condamnat la închisoare cu executare a pedepselor. Magistraţii Tribunalului Gorj au dispus ca Mihai Agache, de 20 de ani, să facă 22 de ani de puşcărie, iar prietena sa Alina Tărău să stea şi ea un an în spatele gratiilor, ea fiind minoră în momentul producerii faptelor.

Agache a primit mai mulţi ani de puşcărie decât vârsta pe care o are întrucât în ianuarie l-a ucis cu sânge rece pe Lucian Cândea, un tânăr din Schela care o iubea pe Alina Tărău, fără să ştie că fata „complota” şi cu cel care avea să-i ia acestuia viaţa.

Cândea nu a mai fost găsit în viaţă după ce câţiva săteni au observat maşina lui abandonată pe o uliţă şi plină de sânge. Două zile i-au întrebat poliţiştii pe Agache şi Tărău dacă ştiu ceva de Lucian, ambii luându-l pe „nu” în braţe, amândoi explicând la proces că „de frică”. Frica a durat până când oamenii legii au descoperit cadavrul tânărului ucis după un gard, într-o curte abandonată, unde câinii devoraseră deja o parte din el. Avocaţii părinţilor şi rudelor lui Lucian au cerut daune la proces, cu menţiunea că nimic nu-l mai readuce pe acesta la viaţă şi că durere mai mare pentru părinţi decât să nu vadă pentru ultima dată chipul fiului lor nu poate exista. În consecinţă, magistraţii l-au obligat acum pe Tărău la plata unor despăgubiri pe care acesta cu siguranţă nu va avea de unde să le achite.

„Obligă inculpatul Agache Mihai Gabriel la plata către partea civilă Cândea Gheorghe a sumei de 100.000 lei daune morale; la plata către partea civilă Cândea Elena a sumei de 100.000 lei daune morale şi la plata către partea civilă Moş Georgiana Mihaela a sumei de 50.000 lei daune morale. În baza art. 191 C.p.p. obligă inculpatul Agache Mihai Gabriel la 3500 lei cheltuieli judiciare către stat şi inculpata Tărău Alina-Georgiana la 600 lei cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 193 C.p.p. obligă inculpatul Agache MIhai Gabriel la 7000 lei cheltuieli judiciare către părţile civile Cândea Gheorghe şi Cândea Elena şi la 5000 lei cheltuieli judiciare către partea civilă Moş Georgiana Mihaela”, au precizat magistraţii în hotărârea judecătorească, hotărâre care nu este definitivă şi care poate fi atacată cu recurs.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here