Tribunalul Bucureşti a blocat înfiinţarea Electra

393

Picture 010Înfiinţarea companiei energetice Electra a fost respinsă de Tribunalul Bucureşti. Practic, Tribunalul considera neîntemeiată cererea Nuclearelectrica pentru înregistrarea în Registrul Comerţului a noii companii, deoarece înfiinţarea acesteia nu poate avea loc prin fuziunea unor societăţi energetice, concomitent cu divizarea Hidroelectrica.

Instanţa mai consideră că proiectul de constituire a companiei Electra SA, nu conţine toate elementele care să permită creditorilor să cunoască în ce măsură vor fi sau nu afectaţi, deoarece nu există o descriere a activelor şi pasivelor societăţilor implicate. Împotriva acestei sentinţe poate fi depus recurs. Avocaţii Nuclearoelectrica sunt din cadrul Casei de Avocatură Nemoianu, care au contracte şi cu unităţile energetice din judeţul Gorj.

Prezent la Târgu-Jiu joi, ex-ministrul Economiei, Adriean Videanu, declara că Electra se va înfiinţa dar că nu mai poate spune o dată exactă, în august el anunţând la SNLO că noua companie se va realiza până în decembrie. Până atunci Electra rămâne doar pe tricourile fotbaliştilor de la Pandurii, acolo unde sigla a fost pusă la cererea pedelistului Ionel Manţog.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here