Mesaje „hoaţe” trimise pe mailurile gorjenilor

948

DSCF3498Mai mulţi gorjeni au fost la un pas de a cădea în plasa unor „băieţi deştepţi” care, prin intermediul unui mail venit, chipurile, din partea Ministerului Finanţelor Publice, trebuiau să ofere date suficiente astfel încât conturile lor să poată fi accesate. Pretextul sub care li se cerea acest lucru era rambursarea unor diferenţe de impozit.

Chiar dacă mai multe persoane au primit mailuri în care li se cereau date personale de acces în conturi bancare, nimeni nu a sunat până acum la Direcţia de Finanţe Gorj pentru a cere lămuriri despre acest lucru, chiar dacă aceste mailuri aveau ca expeditor Ministerul Finanţelor Publice. „Nu am primit sesizări până acum, dar le cerem tuturor gorjenilor să nu dea curs unor astfel de mailuri. Nu sunt venite din partea noastră, sunt mesaje false, încercări de escrocherie”, a declarat Luminiţa Penciu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Finanţe Gorj.

Mailurile au fost primite de mai mulţi gorjeni care erau anunţaţi despre faptul că aveau de primit înapoi o anumită sumă de bani, de ordinul sutelor de lei, care ar fi reprezentat un rest de impozit. Tot ce trebuiau să facă respectivii contribuabili era să acceseze un link care îi ducea spre o aşa-zisă pagină de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Pagina web era realizată în aşa fel încât putea fi accesată decât din mailul respectiv. Intrând pe acea pagină, destinatarul mailului trebuia să completeze un formular cu date personale printre care şi numele şi prenumele, data naşterii, codul numeric personal şi numărul de cont, adică exact acele date necesare accesării unui cont. Gorjul nu este singurul judeţ în care au fost primite astfel de mesaje, în zilele de 5 şi 6 octombrie mai multe persoane din ţară trezindu-se cu astfel de mailuri.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here