Partituri albe pe zgură roşie

412

În ultima decadă a lunii septembrie s-au desfăşurat în paralel două turnee de tenis de câmp, dotate cu Cupa Ghiocela, la care s-au înscris 32 de jucători pentru Turneul de Simplu şi 16 echipe pentru Turneul de dublu masculin.

Câştigătorul concursului de simplu este Lorin Catană, de 18 ani din Motru, adus pe terenul de tenis de profesorul Ion Ulariu, care l-a întrecut în finală pe Gabriel Vâlceanu, din Târgu-Jiu. Alt motrean, Petre Gheorghe, a ocupat poziţia a patra, fiind învins de Claudiu Neguţ din Târgu-Jiu. Dublul Neguţ Claudiu – Răduţoiu Dan, din Târgu-Jiu şi-a adjudecat locul I, în timp ce organizatorul Competiţiei Ghiocela, Virgil Călugăru s-a situat împreună cu David Cristian pe locul al III-lea.

Anul acesta, omul de afaceri Mihai Râmescu, a organizat mai multe competiţii „Ghiocela”, promovând cu insistenţă tenisul de câmp. Astfel, în urmă cu două luni la Motru s-a desfăşurat primul turneu naţional BCR Tenis Partener, mai multe turnee de tenis pentru juniori şi în săptămânile care urmează se încearcă desfăşurarea unui patrulater şi promovarea tenisului de câmp pentru doamne şi domnişoare.

Turneele de tenis sunt posibile la Motru datorită investiţiilor pe care Râmescu le-a făcut cu insistenţă în ultimi ani, dar şi datorită faptului că la finalul fiecărui turneu, pe lângă diplome şi cupe, firma lui Râmescu oferă substanţiale premii în bani, motiv pentru care meciurile capătă o spectaculozitate deosebită. Nu trebuie uitat faptul că în tenis doar cei valoroşi pot câştiga turneele, indiferent de miza lor.

Constantin Bunilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here