Ambulanţa Gorj, face angajări

453

serv.ambulanta facuta de mineLa videoconferinţa desfăşurată marţi după-amiază, la care au participat reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi serviciile de ambulanţă din toate judeţele ţării, după analize şi discuţii, desfăşurate pe parcursul câtorva ore, s-au anunţat câte posturi s-au deblocat pentru fiecare unitate judeţeană.

La nivelul întregii ţări au fost deblocate 216 posturi, respectiv 100 de medici, 84 de asistente şi 32 de ambulanţieri. În judeţul Gorj nu a fost repartizat nici un post de medic. În schimb, s-au deblocat două pentru asistente şi unul pentru ambulanţier. Această decizie s-a luat “după o discuţie şi o analiză pe fiecare judeţ în parte, luându-se în calcul mai multe chestiuni, precum situaţia actuală a personalului, numărul de locuitori şi aşa mai departe. Raed Arafat a ţinut cont, în luarea acestei decizii, şi de solicitările venite de la reprezentanţii serviciilor de ambulanţă judeţene”, a declarat Cristi Aldescu, liderul Sindicatului Ambulanţa.

De precizat este faptul că toate aceste 216 locuri sunt posturi rămase vacante şi nu au fost create special.

La Gorj, se va organiza concurs

Pentru ocuparea posturilor care au fost repartizate Serviciului de Ambulanţă din Gorj se va organiza un concurs. “Trebuie să facem o şedinţă de Comitet Director şi să stabilim datele vizavi de organizarea concursului pentru ocuparea acestor posturi”, a spus Cristi Aldescu. El a mai precizat că se aşteaptă la un număr mare de candidaţi, în ciuda salariilor mici pe care le au în această perioadă angajaţii din sistemul de stat.

Dintre medicii de la Serviciul de Ambulanţă Gorj, unul singur a plecat în străinătate, conform liderului sindical Cristi Aldescu. Este vorba despre o doctoriţă care are raportul de muncă suspendat, muncind şi în Anglia câteva luni din an.

În judeţul nostru ar mai fi nevoie de suplimentarea personalului de la Ambulanţă, chiar şi după ce se vor face aceste trei angajări, însă dacă se va mai reuşi să se obţină avizul pentru alte încadrări la Serviciul de Ambulanţă Gorj, rămâne de văzut.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here